3 Haziran 2009

Düzce rafting heyecanı

Üniversite arkadaşlarımın ön ayak olduğu Rafting etkinliğimiz 24.05.2009 mayıs tarihinde gerçekleşti. Organizasyon benim beklediğimden çok daha güzel oldu. Emekleri için Funda ve Haydar'a teşekkürler.

Düzce rafting tesisleri bize güzel bir gün yaşattı onlara da ayrıca teşekkürler. Oldukça misafirperver oldukları için kendimizi hiç yabancı hissetmedik. Oldukça kalabalık bir gün olmasına karşın açık büfeden kimse eli boş dönmedi. Deneyimli rehberleriyle nehir seyrimiz zaman zaman eğlenceli zaman zaman oldukça heyecanlı geçti. Nehiri artık ezberlemişler nerede ne kaya var hangisinden nasıl geçmek daha uygundur bizi oldukça güzel yönlendirdiler.

IMG_6935.JPG IMG_6937.JPG


Yol arkadaşlıkları çok renkliydi. Açık büfe kahvaltımız oldukça yeterliydi. Reçellerin tadı damağımda kaldı desem yeridir. Kahvaltımızı ettik ardından köy turuyla hareket etmeye başladık. Günün geri kalanında artık 15:30 daki yemeğimize kadar oturmak mümkün olmayacaktı. Köy turunda köyün yüksekçe bir yerinde akan bir dereye çıktık. Ufak bir şelale oluşturan bu dereye bir değirmen kurulmuş. Köylüler bu değirmende mısır öğütüyorlar. Şehir çocuğu olan ben için oldukça sıradışı geldi :)

IMG_6990.JPG IMG_7017.JPG


Yolumuzun 6.km sinde suyun biraz durulduğu bir noktada karaya adım attık ve köylülerin ikramı çaylarla yorgunluğumuzu attık. Güzel doğa eşliğinde içtiğimiz bir bardak çay ile yenilenip yolumuza devam ettik. Doğanın içinde olmak ona meydan okumak beni çok mutlu etti. Temiz havada hırçın nehir ile boğuşmak oldukça güzel bir deneyim oldu.


IMG_7115.JPG IMG_7178.JPG


Su sıcaklığı çok düşük değildi. Bazı arkadaşlar short tshirt ile nehire çıktılar. Ancak benim kararım wet suit giymekten yanaydı ve bu konuda haklı çıktığımı ilerleyen km'lerde gördük. Eforunuz düştüğünde vücudunuz çok çabuk soğuyabiliyor bu yüzden wetsuit giymenizde yarar var.

IMG_7180.JPG


Yolumuz yaklaşık 10 km uzunluğunda bir nehir mesafesinden ve 45 metrelik bir inişten oluşuyor. Yol boyunca nehir zaman zaman daralıyor ve kayaların arasında hızlı akan çalkantılardan geçiyordu. İlk tecrübe için su seviyesi güzeldi. Öğrendiğimiz kadarıyla Melen mart-nisan döneminde karların erimesiyle yükseliyormuş ve en güzel rafting keyfini o dönemde yaşatıyormuş. Hemen orada 2010'un mart-nisan döneminde yine buralarda olacağımız konusunda sözleştik ve diğer botlarla şakalaşarak kürek çekmeye devam ettik.


Rehberimiz Serdar artık nehiri ezberlemiş diyebilirim. Botumuzu birçok yerde doğru yönlendirmemiz için zamanında komutlar verdi, eğlence ve heyecanı dolu dolu yaşamamıza yardımcı oldu.


IMG_7113.JPG IMG_7114.JPG


Yolculuğa çıkmadan kuru eşyalarımızı belediyenin minibüslerine bıraktık. Minibüsler bizden önce bitiş noktamıza varmışlardı. Hemen üstümüzü değiştik ve birer kahve içtik. Kahvenin ardından ilk kalkan minibüs ile başlangıç noktamıza geri döndük. Açık büfe yemeğimiz yine yeterli ölçüdeydi. O kadar yorulduktan sonra yediklerimiz günün ödülü gibi geldi. Yemeğin ardından diğer arkadaşlarımız bize yetişinceye kadar kırsal alanda dolaşarak vakit geçirdik.


Düzce rafing tesislerinin organize ettiği fotoğrafçılar gün boyu bizi çektiler. Günün sonunda organizasyonun fotoğraflarımızın bulunduğu DVD'yi bizlere ücretsiz olarak veriyor olması ayrı bir güzellik oldu. Bu güzel geçen günde emeği geçen herkese teşekkürler.


Başlangıç ve bitiş noktalarımızın koordinatları:
Rafting finish N40 57.968 E30 56.577
Rafting start N40 54.482 E30 56.969


google%20earth%20rota.jpg

0 comments :