16 Haziran 2009

TAYK/Denizbank/Marmara Kupası

Günlük kullanımdaki adıyla Marmara adası yarışı bu yıl 13-14 haziran tarihlerinde gerçekleşti. i-Marine Pamuk ile katıldığımız bu yarış hepimiz için yorucu ve eğlenceli geçti. Neyseki bu yıl rüzgar bizi yalnız bırakmadı ve gün batımından önce Marmara adasının batı ucundaki asmalı fenerini dönebildik. Rüzgar tahminleri gece rüzgarın kalacağını veriyordu ve öylede oldu. Gece düşen rüzgar yorulmuş ekiplerin konsantre olmasını daha da zorlaştırdı. Gece sıralmalar ciddi şekilde değişti ve aralar kapandı. Gece rota tercihini “açık”tan yana kullananlar 112 millik bu yarışta daha süratli olmayı başardılar.

Gün ışığında asmalı
Bu yarışa kaç defa girdim tam hatırlamıyorum ama bu yıl ilk defa gündüz gözüyle adayı dönüp marmara ereğlisine kadar gelebildik. Daha önceki yıllarda hep rüzgarsızlıktan kıvranıp gecenin karanlığında ancak dönebilmiştik. Gece dönerken görüş kısıtlı olduğunda sürekli "aman döküntüsü nerede", "aman açık geçelim", "şu karaltı neydi" şeklinde konuşmalar geçerdi.

Ejder abinin yarışın ardından gruba attığı mailden aşağıdaki satırları almak istiyorum. 24 saat içinde ne kadar çok değişik anı paylaştığımızı anlatmak kolay değil.

“Uzuuun pupa seyrinde enfes deniz manzaralarinda (hem de sicak) kadinbudu kofteden, icimizi isitan sicacik cay ya da norvecli balikcilarin biseysine, trapez de sirilsiklam olup, dalgada oturdugu yerde ters parande atanlara :) ustumuze dokulen yildizlarla isil isil parlayan gokyuzune, geceyarisi muhtesem dogan ay dan, bizle beraber istanbula geleceginden emin oldugumuz silivrinin kirmizi isiklarina (tum yelkenler dolu, 11 havada, hatta GPS bile 3kn hiz verirken saatlerce ayni yerde kalmisiz gibi) hele yanik gecede ardindan nihayet yurumeye baslayan tombul kizimizla birlikte (ben kacirdim ama) icimizi isitan gun dogusuna, heryerimiz artik yorgunluktan-uykusuzluktan uyusmus vaziyetteyken sabah marinada (sabah 09:00 da) kadinbudu-dolma-raki ‘li kahvalti sefasina....”


TAYK/Denizbank/Marmara Kupası
IRC4 sonuçları

1. i-Marine Pamuk (Ejder Varol) 22 saat 14 dakika
2. Safinaz (Altan Küçükçınar) 23 saat
3. Keklik (İdil Taşer Jensen) 23 saat 11 dakika

0 comments :