30 Temmuz 2009

Gökova tekne gezimiz 5.gün (Okluk - Sedir adası - Karacasöğüt)

Kahvaltımızı bağlı olduğumuz restoranın iskelesinde yaptık. Tüm diğer eksiklerimizi aldıktan ve bir kalıp buzu kırarak dolaba doldurduktan sonra artık yola koyulabilirdik. Koydan çıkarken Sadun Boro'nun deniz kızı heykeline yaklaşarak fotoğraflarımızı çektik.

Rotamız Kleopatra plajı ile ünlü Sedir adası. Sedir adasının doğusunda 10m derinliğe demir atıp alargada kalmayı tercih ettik. Uzun bir deniz arası verdik. Öğle yemeğimizi yedik. Yemek sonrası kısa uyku çok dinlendiriciydi.

Niyetimiz akşamı elektriğin ve herhangi bir tesisin bulunmadığı bir koyda geçirmek idi. Ancak imarine'in mazotu bitmek uzereydi ve ikmal yapmaları gerekiyordu. Çevrede mazot bulabileceğimiz bir yer soruşturduk; Karacasöğüt koyundaki Gökova yelken kulübünde bulabileceğimizi öğrendik. Sedir adasından akşam saatlerinde ayrıldık ve Karacasöğüt'e doğru yola koyulduk.

Karacasöğüt denizi ve muhteşem çam ormanıyla doğa harikası bir koy. Gökova yelken kulübü doğayla barışık harika bir tesis kurmuş. Çok titiz, organize ve özenli bir kulup olan GYK nın iskelesinde gece konakladık. Burası imarine ile yolumuzun ayrıldığı yer olacaktı. Yarın sabah yola çıkıp Turgutreise geri dönmek zorundaydık.

Güzel bir yolculuğun maalesef sonuna yaklaştık :(

0 comments :