17 Ağustos 2013

Göcek tekne gezimiz - Birinci gün 17.08.2013

Marmaris-Ekincik
Sabaha karşı bir saatte direksiyona Ekin’e verdiğimi hatırlıyorum. Gözümü açtığımda rakımı oldukça yüksek bir tepede bir kahvaltı yerine gelmiştik. Burada ettiğimiz kahvaltı ile ilk tatil günümüze merhaba demiş olduk. Hedef öğle saatlerine kadar Marmariste olup; bir an önce tekneyi teslim almak. Daha kumanya alınacak. İşimiz çok.

Marmarise doğru yola koyulduğumuzda ilk tatsız sürpriz ile karşılaştık. Hani derler ya “aklına gelen mutkala başına gelir” diye. Aynen öyle oldu. Benim araba yetersiz yağ ikazı verdi. Dağdan ininceye kadar her ne kadar motoru zorlamamaya çalıştıysam da; tabiri caiz ise aklım çıktı. Neyse sonunda motoru yakmadan bir benzinciye varmayı başardık. Eksilen yağımızı tamamlayıp Marmarise doğru yola koyulduk.

Cuma akşamı tekneyi öğle saatlerinde Marmaris Netsel marinadan teslim aldık. Teslim aldığımız gibi grubu ikiye böldük. Ben ve Ekin tekneyi eksiksiksiz teslim alır ve anlamaya çalışırken; diğerleri alışverişe gittiler. Bu noktada amirimi bir kez daha andık. Bize yolladığı alışveriş listesi faydalı oldu. Hoş biz ödevimizi çalışıp kendi alışveriş listemizi yapmıştık.

Alışveriş biraz uzun sürdü. Nihayet tekneyi yükleyip saat 15:00 e yaklaştığında yola çıkabildik. İlk durağımız Ekincik My marina idi. My marina dokusu samimi duruşu ve düzeniyle son derece güzel bir marina. İlk gecemizi burada geçirdikten sonra o kadar memnun kaldık ki acaba hiç yola çıkmasak hep burada mı kalsak diye düşündük. Restaurant’ında yediğimiz ızgara kalamar, ızgara ahtapot, ızgara jumbo karides inanılmaz lezzetliydi. Amirim yine harika bir menu önerisinde bulunmuş; unutulmaz bir tecrübe yaşamamıza vesile olmuştu. Ana yemek olarak söylediğimiz Lağos buğlama ise gecenin finaliydi.

Sonraki yazı: İkinci gün



 

0 comments :